09:19 19.02.2023

Кадиров відкинув пропозицію Пригожина приєднатися до інфокампанії, що відновилася проти Міноборони РФ, припускаючи, що вона не зупинить втрату впливу останнім

2 хв читати
Кадиров відкинув пропозицію Пригожина приєднатися до інфокампанії, що відновилася проти Міноборони РФ, припускаючи, що вона не зупинить втрату впливу останнім

Рамзан Кадиров ймовірно відкинув пропозицію засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина приєднатися до його інформаційної кампанії, що відновилася, проти керівництва Міноборони РФ, припускаючи, що вона не зупинить втрату впливу Пригожина всередині Росії, йдеться в звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 18 лютого.

У ньому наголошується, що зазначений факт є "примітним", оскільки Пригожин використав критику Кадирова на адресу російських військових у жовтні 2022 року, щоб підірвати довіру до Міноборони РФ та зробити ПВК "Вагнер" елітною російською силою на території України.

На думку аналітиків, Кадиров, ймовірно, відмовився приєднатися до інформаційної атаки Пригожина, що відновилася, на російських військових, оскільки його формальні зв'язки з Кремлем і становище в російському уряді більш вигідні, ніж будь-які політичні відносини з Пригожиним.

Крім того, повідомляється, що російські медіа та лідери думок закликають керівництво країни-агресора "завдавати ударів у відповідь" по українській енергетичній інфраструктурі, яка підтримує роботу українських АЕС для того, щоб змусити Україну провести їх аварійне відключення.

В Інституті також інформують, що Кремль, як і раніше, не виконує фінансових обіцянок щодо своїх "добровольців", і це, ймовірно, матиме "згубні наслідки для здатності Росії формувати добровольчі сили в довгостроковій перспективі".

Стосовно ситуації на полі бою, то аналітики зазначають, що російські окупанти намагаються вести наступальні дії на кількох напрямках. У свою чергу, українські військові успішно відбивають атаки загарбників і завдають ударів по їхнім тиловим позиціям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА