15:40 20.02.2023

Стартувала програма розвитку прикордонних громад Interreg NEXT Румунія-Україна бюджетом EUR54 млн

2 хв читати
Стартувала програма розвитку прикордонних громад Interreg NEXT Румунія-Україна бюджетом EUR54 млн

Стартувала програма розвитку прикордонних громад Interreg NEXT Румунія – Україна на період 2021-2027 років бюджетом EUR54 млн грантових коштів, повідомляє пресслужба проєкту.

Як повідомляється, програма Interreg NEXT має бюджет у EUR54 млн грантових коштів, до якого буде додано національний внесок. Фінансування зможуть отримати проєкти, які принесуть користь прикордонним громадам повітів Сату-Маре, Марамуреш, Ботошани, Сучава і Тульча (Румунія), а також в Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій та Одеській областях (Україна).

Ця програма охоплює сфери охорони здоров'я, освіти, туризму і культури, а також ініціативи щодо пристосування до кліматичних змін та менеджменту кордонів.

Завдяки грантам, зокрема, планується модернізувати та облаштувати заклади охорони здоров'я, навчальні заклади, відновити туристичні об'єкти, а також реалізувати партнерські проєкти щодо покращення менеджменту кордонів. Також фахівці з цих галузей зможуть отримати підготовку та пройти спільне навчання з обміну успішним досвідом, а для населення цих територій буде організовано кампанії з інформування та впливу на свідомість із метою оповіщення та реагування на надзвичайні ситуації.

Щоб отримати фінансування, проєкт повинен мати хоча б одного партнера з кожної країни-учасниці. Деталі щодо умов залучення фінансування буде розміщено на сайті програми.

Interreg NEXT – програми співпраці ЄС із сусідніми регіонами, охоплюють 184 регіони з населенням 260 млн осіб у 33 країнах та розташовані вздовж зовнішніх кордонів ЄС від північної периферії до Середземноморського регіону та від Атлантики до басейну Чорного моря.

Програми співпраці Interreg NEXT на період 2021-2027 років передбачають виділення EUR1,1 млрд із Європейського фонду регіонального розвитку (ERDF), Інструменту добросусідства, розвитку та міжнародного співробітництва (NDICI) та Інструменту підготовки до вступу (IPA).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА