18:52 20.02.2023

ЄС планує запровадити санкції проти Москалькової, деяких військових, а також проти банків і страхових компаній РФ - ЗМІ

2 хв читати
ЄС планує запровадити санкції проти Москалькової, деяких військових, а також проти банків і страхових компаній РФ - ЗМІ

ЄС має намір запровадити санкції проти російської страхової компанії "Інгосстрах" та Російської національної перестрахувальної компанії (РНПК), повідомляє портал EU Observer із посиланням на чорновий варіант документа щодо санкцій від 14 лютого.

"Новий список включає 28 структур, щодо яких ЄС запровадить такі заходи, як замороження активів та заборона на ведення бізнесу. (...) Серед них дві страхові компанії - "Інгосстрах" та РНПК", - інформує портал.

Портал нагадує, що до цього списку також включили три банки - Альфа-Банк, Росбанк, АТ "Тінькофф Банк". До нього також входить Фонд національного добробуту Російської Федерації (ФНД), медіагрупа "Патріот" та "Росія сьогодні".

Крім цього, під нові санкції може потрапити уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова, міністр сім'ї, праці та соціального захисту населення Башкирії Ленара Іванова та заступник голови уряду Московської області, журналіст В'ячеслав Духін.

Крім того, санкції планують запровадити ще проти 59 фізосіб, зокрема заступників міністрів, членів Федеральних зборів, сенаторів, прокурорів, воєначальників. Серед них – генерал-майор Олексій Авдєєв, командувач Повітрянодесантних військ РФ Михайло Теплинський, генерал-полковник Сергій Каракаєв.

За даними порталу, ЄС уже запровадив санкції проти понад 1,4 тис. росіян.

Раніше повідомлялося, що цього тижня ЄС та США планують оголосити про нові санкції проти РФ. Водночас США та їхні союзники мають намір вжити заходів для забезпечення виконання вже запроваджених обмежень.

У ЄС заявляли, що планують наприкінці лютого запровадити черговий, десятий за рахунком, пакет санкцій стосовно Росії. Крім того, за даними агентства Bloomberg, G7 обговорює санкції щодо компаній, які, як вважають, постачають Росії товари для задоволення її військових потреб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА