07:39 24.02.2023

У МЗС України подякували державам-членам ООН за масштабну підтримку української резолюції

2 хв читати
У МЗС України подякували державам-членам ООН за масштабну підтримку української резолюції

МЗС України подякувало державам-членам ООН за масштабну підтримку української резолюції "Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеохоплюючого, справедливого та сталого мирув Україні", яка була прийнята напередодні ввечері.

"Генеральна Асамблея висловила рішучу підтримку важливості відновлення всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні на принципах, закладених у Статуті ООН. Ми вітаємо, що бачення щодо шляхів досягнення миру в Україні, запропоноване Президентом України Володимиром Зеленським в українській Формулі миру, знайшло чітке відображення в ухваленій сьогодні резолюції.", - йдеться в коментарі, оприлюдненому в четвер увечері.

У МЗС зазначили, що Генасамблея підтвердила свою відданість суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що поширюються на її територіальні води, та визначила подальші кроки, спрямовані на припинення агресії Росії, відновлення миру та територіальної цілісності України та глобальної світової безпеки.

"Резолюція поновлює заклик до Росії невідкладно вивести всі війська з території України у межах її міжнародно визнаних кордонів та припинити бойові дії", - наголосили у відомстві.

Також ідеться, що важливим підсумком стало те, що ООН визнала необхідність гарантування відповідальності за злочини відповідно до норм міжнародного права, здійснені на території України.

"Ми вдячні державам-членам ООН за масштабну підтримку української резолюції, яка стане важливим кроком на шляху до подальшого втілення Формули миру Президента Володимира Зеленського задля відновлення миру і територіальної цілісності та суверенітету України", - заявили в МЗС.

Як повідомлялося, у четвер, 23 лютого, в рамках оновленої 11-ї надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН щодо агресії РФ проти України 141 держава проголосувала "ЗА" ініційовану Україною резолюцію "Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА