12:10 24.02.2023

Удари по РФ підтримують 90% українців - соцопитування

2 хв читати
Удари по РФ підтримують 90% українців - соцопитування

Лише 7% українців не підтримують завдання ударів по території РФ, 90% – протилежної думки, ідеться в результатах опитування, проведеного 14-22 лютого Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

"90% українців уважають, що необхідно завдавати ударів по території Росії. Водночас є певна відмінність у поглядах, які саме об'єкти потрібно вражати ударами: 38% вважають, що завдавати ударів необхідно лише по військових об'єктах, і майже стільки ж (39%) говорять про військові об'єкти та об'єкти енергетичної інфраструктури. Крім цього, 13% респондентів вважають, що удари мають завдаватися взагалі по всіх об'єктах, у т. ч. по населенню, як це робить сама Росія", - ідеться в пресрелізі до результатів опитування.

Водночас завдання ударів по РФ підтримують у всіх макрорегіонах України. Найбільше тих, хто не підтримує завдання таких ударів, на півдні країни, однак і там їх лише 10%. Найбільше прихильників ударів виключно по військовій інфраструктурі на сході України (45%), але там також найбільше прихильників, які виступають за те, щоб завдавати ударів по всіх об'єктах (15%), а тих, хто не підтримує завдання ударів узагалі, менше за середнє (6%).

У КМІС також зазначили, що навіть серед українців, готових до територіальних поступок РФ заради досягнення миру (таких лише 9%), не підтримують завдання ударів по РФ лише 15%, тоді як удари по всіх об'єктах на території країни-агресора підтримують ті самі 13%, що й у середньому серед усіх респондентів.

"Наразі українці демонструють консолідовану позицію щодо необхідності завдавати ударів по території Росії. (...) Переважно дискусія має місце щодо того, чи варто, окрім військових об'єктів, завдавати ударів по енергетичних об'єктах (що, вочевидь, відображає прагнення відплати та "відчути на своїй шкурі", як це бути тривалий час без електроенергії). Досить мало респондентів (враховуючи жахіття воєнних злочинів, скоєних тими самими "простими росіянами" в Україні, та враховуючи щиру підтримку переважною більшістю росіян війни проти України) хотіли б і ударів по населенню Росії. Українці, попри все, зберігають не тільки єдність, а й людяність", - зазначив виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Опитування проведено методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) серед 2002 респондентів на контрольованих територіях України. За звичайних обставин статистична похибка такої вибірки з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1 не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50%, та 1,1% для показників, близьких до 5%, однак в умовах війни до неї додається певне систематичне відхилення. Отримані результати все одно зберігають високу репрезентативність і дають змогу досить надійно аналізувати суспільні настрої населення, зазначають у КМІС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА