12:14 24.02.2023

Велика Британія не планує відправляти в Україну винищувачі в "короткостроковій перспективі", але виключати нічого не можна - міністр оборони

2 хв читати
Велика Британія не планує відправляти в Україну винищувачі в "короткостроковій перспективі", але виключати нічого не можна - міністр оборони

Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес заявив, що відправлення винищувачів в Україну в "короткостроковій перспективі" не планується.

Водночас в інтерв'ю Sky News Воллес зазначив: "Єдине, чого я навчився в цьому конфлікті, це те, що не можна нічого виключати".

За словами глави британського оборонного відомства, Велика Британія надала Україні близько 200 танків і вертольотів, при цьому в обов'язковому порядку було здійснено навчання персоналу та надання відповідних можливостей. У випадку з винищувачами це означатиме відправлення в Україну "сотні людей", а "Захід не планує вводити війська в Україну в таких масштабах", сказав Воллес.

На запитання, чи турбує його запас зброї та боєприпасів у Великій Британії після надання Україні військової допомоги, міністр відповів заперечно, бо уряд "уже почав розміщувати замовлення на їх поповнення". "Ми розпочали роботу, щоб переконатися, що ми маємо ланцюжок постачань, або знайти альтернативні джерела", - сказав він.

Воллес додав, що є також плани щодо збільшення виробництва боєприпасів.

Раніше колишній прем'єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон заявив, що Велика Британія повинна "розтопити кригу" й надати Україні винищувачі "Тайфун". "Нам потрібно це зробити рано чи пізно", - сказав він у розмові з кореспондентом Sky News, додавши, що Великій Британії краще зробити це раніше.

"Абсолютно важливо, щоб ми надали їм (Україні – ІФ-У) матеріали та підтримку, які потрібні їм для продовження і завершення проєкту. 2023 рік має стати роком перемоги для України", - наголосив Джонсон.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА