20:45 27.02.2023

У Києві запобігли бійці між підлітками в рамках російського флешмобу

1 хв читати
У Києві запобігли бійці між підлітками в рамках російського флешмобу

Групу неповнолітніх, які планували масову бійку в Печерському районі Києва в понеділок у рамках запущеного з РФ флешмобу, доправили до поліцейського управління для встановлення особи та з'ясування обставин, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Нещодавно в росії серед неповнолітніх було поширено молодіжний рух, учасники якого організовують боротьбу з опонентами. Таку "дію" було заплановано і в столиці. Сьогодні, 27 лютого, на Печерську, завдяки своєчасному реагуванню ювенальних поліцейських, аналітиків столичного главку, оперативників та дільничних конфлікту вдалося запобігти", - зазначили в поліції.

За даними правоохоронців, провокування масових бійок серед молоді та підлітків є спробою російських пропагандистів провести інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. "Поліція Києва закликає батьків спілкуватися з дітьми, звертати увагу на їхню поведінку, коло спілкування та способи проведення дозвілля", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 257 підлітків, які планували масову бійку в рамках запущеного з РФ флешмобу, зібралися на пл. Конституції в Харкові приблизно о 14:00 у понеділок, де й були затримані правоохоронцями. Із затриманих лише 30 були повнолітніми. У багатьох вилучено балончики з газом, ножі, кастети.

За словами начальника облуправління поліції Володимира Тимошка, усіх неповнолітніх передадуть батькам із проведенням профілактичних бесід, із повнолітніми проведуть слідчі дії, спрямовані на встановлення організаторів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА