16:55 28.02.2023

Злочини російських окупантів в Україні не мають залишитися безкарними - Зеленський у розмові з Ханом

2 хв читати
Злочини російських окупантів в Україні не мають залишитися безкарними - Зеленський у розмові з Ханом

Президент України Володимир Зеленський провів у вівторок робочу зустріч у Києві з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

"Під час зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом сказав, що жахливі злочини, які вчинили на територіях України російські окупанти, не повинні залишитися непокараними. Винні в них мають бути притягнуті до відповідальності", - повідомив Зеленський у своєму телеграм-каналі за підсумками зустрічі з Ханом.

За словами глави держави, для України важливо почути сигнали про підтримку і важливість правосуддя.

"Це означає, що ми не одні у бажанні добитися справедливості для України і спільно зможемо повернути справедливість для Європи та світу. Щоб такі жахливі злочини не могли повторитися у майбутньому навіть теоретично", - сказав президент.

Як повідомляє пресслужба Зеленського, під час зустрічі він також назвав важливим пріоритетом встановлення реальної кількості загиблих на окупованій російськими військами території України.

"Ми навіть не знаємо офіційної кількості загиблих цивільних на територіях, які перебувають під окупацією РФ. Особливо в населених пунктах на сході нашої країни. Це десятки тисяч жертв. Без сумніву, це геноцид українського народу. Але, щоб це визнали, маємо знати долю всіх людей", - наголосив президент України.

Крім того, Зеленський зауважив, що для українського суспільства, зокрема для майбутніх поколінь, надзвичайно важливо, щоб була реакція МКС на випадки депортації Росією українських дітей з окупованих територій України.

Під час розмови глава держави розповів Каріму Хану про підготовку конференції з питань справедливості United for justice, запросивши його взяти участь, та наголосив на важливості відкриття офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) в Україні.

У свою чергу прокурор МКС подякував Зеленському за особисте лідерство в питанні відновлення справедливості для України та притягнення винних у злочинах до відповідальності законним шляхом, хоча цей шлях, за його словами, нешвидкий.

Він також наголосив на важливості співпраці з Офісом генерального прокурора України щодо розслідування злочинів, скоєних проти українців під час повномасштабної агресії, зазначивши, що МКС готовий прискорювати цю роботу.

"Ми готові прискорювати роботу, щоб українці й люди в усьому світі якнайшвидше побачили справедливість, а винні отримали покарання", - резюмував прокурор МКС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

115-та ОМБр спростувала інформацію про те, що бригада відповідальна за крах оборони в районі Очеретиного

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА