19:20 01.03.2023

Українці придбали понад 50 тис. військових облігацій через "Дію" в лютому

2 хв читати
Українці придбали понад 50 тис. військових облігацій через "Дію" в лютому

Українці з моменту запуску 3 жовтня минулого року можливості купівлі військових облігацій у "Дії" придбали через цей застосунок понад 400 тис. таких паперів на суму близько 400 млн грн, повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у фейсбуці.

З урахуванням раніше наведених ним даних за останні три тижні обсяги продажу становили близько 50 тис. облігацій, за попередні чотири - близько 100 тис. облігацій.

Федоров зазначив, що сьогодні вкладники отримають виплату за облігацію "Херсон".

Мінфін підтвердив, що здійснив погашення цих облігацій на 27 млрд грн, випущених строком на рік у березні 2022 року на п'ятий день після повномасштабного вторгнення РФ із номінальною ставкою 11% річних.

Раніше віцепрем'єр повідомляв, що за перші три тижні продажу ОВДП через "Дію" було реалізовано 70 тис. цих цінних паперів, а ще за три тижні, на 17 листопада, обсяг їх реалізації сягнув 142 тис., до 12 січня - 250 тис. облігацій.

Загалом за період з 3 жовтня минулого року кількість ОВДП у власності фізосіб зросла, за даними Нацбанку, на 1,63 млн штук - до 32 млрд 917,3 млн за номінальною вартістю.

У середу в "Дії" доступні до продажу вісім випусків військових облігацій із погашенням від 5 квітня 2023 року ("Енергодар") до 26 червня 2024 року ("Крим"), які можна купити через одного з п'яти посередників: Сенс Банк (раніше - Альфа-Банк), ICU, Укргазбанк, bond.ua, "Кінто".

За кожним із випусків є від одного ("Севастополь", "Енергодар" - ICU, "Бердянськ" - Сенс Банк, "Крим" - "Кінто") до п'яти ("Донецьк") продавців.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА