19:23 02.03.2023

У Києві судитимуть ще одного фігуранта справи про заподіяння збитків у 36 млн грн під час будівництва Подільського мосту

1 хв читати
У Києві судитимуть ще одного фігуранта справи про заподіяння збитків у 36 млн грн під час будівництва Подільського мосту

Подільською окружною прокуратурою Києва завершено досудове розслідування стосовно четвертого фігуранта кримінального провадження щодо скоєння посадовими особами комунального та підрядних підприємств службових злочинів у ході будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві.

"Окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо четвертого підозрюваного – керівника субпідрядної організації. Очолюване підозрюваним підприємство було залучено генпідрядником для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами та допоміжним персоналом), включно з переміщенням важких вантажів та іншими", – повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у телеграм-каналі.

Згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи через завищення вартості виконаних робіт територіальній громаді завдано збитків на суму понад 36 млн грн.

Раніше повідомлялося про завершення досудового розслідування щодо ще трьох фігурантів цього провадження, а саме першого заступника керівника КП "Дирекція з будівництва дорожньо-транспортних споруд м. Києва" - замовника робіт, та керівника генпідрядної організації (останні ознайомлюються з матеріалами провадження у порядку ст.290 КПК України). А також щодо керівника підрядної організації, обвинувальний акт щодо якого у січні 2023 року вже направлено до суду для розгляду по суті.

Наразі в рамках слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування збитків на суму 3 млн грн і заявлено відповідні позови до фігурантів на суму завданих збитків.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА