19:16 03.03.2023

Новий пакет допомоги Україні, про який можуть оголосити в п'ятницю, міститиме мостоукладальники

2 хв читати

Новий пакет допомоги Україні, про який, як очікується, буде оголошено в п'ятницю, вперше включатиме системи для запуску мостів, пише CNN.

Як зазначає CNN у повідомленні на сайті, про пакет допомоги Україні у безпековій сфері вартістю приблизно $400 млн буде оголошено під час візиту канцлера Німеччини Олафа Шольца до Білого дому.

Пакет включатиме боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS і різних артилерійських систем, таких як 155 мм і 105 мм. За словами офіційних осіб, на яких посилається CNN, він також уперше включатиме Armored Vehicle Launched Bridges, систему, яку використовують для запуску мостів для подолання водних перешкод.

Як нагадує CNN, у четвер координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що США оголосять про ще один раунд допомоги Україні, включно з боєприпасами для HIMARS та артилерією, але не уточнив скільки.

Ця безпекова допомога надходитиме безпосередньо із запасів США в рамках розпорядження президента США про скорочення (PDA), тобто зброя та обладнання можуть швидко надійти в Україну. Минулого тижня США оголосили про виділення $2 млрд допомоги в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка укладає контракти з промисловістю на закупівлю озброєння і потребує більше часу.

Українські офіційні особи також наполягали на отриманні винищувачів F-16, проти чого досі виступали президент Джо Байден та інші західні лідери.

Сукупна допомога США від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну разом із пакетом, який очікується в п'ятницю, перевищить $32 млрд за рік.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА