19:26 04.03.2023

Зеленський і Мецола провели у Львові зустріч зі студентами

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський і президентка Європарламенту Роберта Мецола провели зустріч зі студентами закладів вищої освіти у Львівській області.

"Відверто відповіли на всі запитання: про початок повномасштабної війни, членство України в ЄС і НАТО, перемогу, відновлення нашої держави. Звісно, і про освіту", - написав Зеленський у телеграм-каналі.

Він зазначив, що через війну Україна зіштовхнулася з необхідністю реновації освітньої мережі, насамперед у постраждалих регіонах.

"Освітній простір та освітній процес в Україні мають стати більш сучасними. Після перемоги України над Росією майбутнє буде саме за нинішніми студентами, їхньою енергією та креативним розумом, яких так потребуватиме наша країна для відновлення", - наголосив президент.

Під час зустрічі президент також зазначив, що йому завжди приємно спілкуватися зі студентами, адже Україна своєю незалежністю багато в чому зобов'язана саме студентству.

"У минулому - це боротьба за незалежність у складних умовах під час наших революцій і здобуття цієї незалежності. У наші дні, коли починалося повномасштабне вторгнення - активна мобілізація студентства", - сказав Зеленський, повідомляє пресслужба глави держави.

Відповідаючи на запитання, як Україні жити далі поруч із таким агресивним сусідом, як Росія, президент наголосив, що безпеку України забезпечить повноправне членство в ЄС і НАТО.

"Крім того, ми будемо країною, яка перемогла. І ми будемо суб'єктними. Дуже важливо змінити парадигму, яка була довгі роки. Ми робимо Україну потужним суб'єктом у Європі, щоб не говорили, що Україна - це десь біля Росії, а щоб усі говорили, що Росія - це десь біля України", - заявив Зеленський.

Зі свого боку Роберта Мецола висловила переконання, що Україна стане членом Європейського Союзу.

"Європа і ЄС є вашою домівкою теж", - сказала вона.

Вона також запевнила, що Європа буде з Україною до перемоги у війні.

"І тільки Україна може вирішувати, коли війна завершиться. Ми не можемо говорити про мир без справедливості, без свободи, без суверенітету і територіальної цілісності", - наголосила Мецола.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА