13:33 06.03.2023

Міжнародний жіночий день святкують лише чверть українців - соцопитування КМІС

2 хв читати
Міжнародний жіночий день святкують лише чверть українців - соцопитування КМІС

Чверть українців і українок (25%) заявили, що святкують Міжнародний жіночий день 8 березня, йдеться в результатах дослідження "Ставлення українців до державних свят", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 14-22 лютого.

"Серед жінок він трохи популярніший (29%), ніж серед чоловіків (23%)", - наголошується в пресрелізі.

Водночас наголошується, що два роки тому, 2021 року, коли проводилося аналогічне дослідження, заявили, що святкують Міжнародний жіночий день, 34% респондентів. Отже, кількість тих, хто відзначає це свято, скоротилася на 9 відсоткових пунктів або майже на чверть.

За даними КМІС, у 2013 і 2017 роках це свято було одним із найулюбленіших, його відзначали як улюблене приблизно половина населення (49%). Після цього відзначалася стійка тенденція до зниження його популярності: 45% у 2018 році, 40% у 2020 році.

Опитування проводили методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) серед 2002 респондентів віком від 18 років з усіх підконтрольних регіонів України. За звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, і 1,1% - для показників, близьких до 5%. В умовах війни до неї додається певне систематичне відхилення, проте результати все одно зберігають високу репрезентативність.

Як повідомлялося, 62% українців, які проголосували в мобільному застосунку "Дія" на початку березня, виступили за збереження 8 березня вихідним днем. У відповідному опитуванні взяли участь 2 млн 138 тис. 838 осіб. За те, щоб цей день був робочим, проголосували 33% учасників опитування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА