19:16 14.03.2023

Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня українського добровольця

2 хв читати
Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня українського добровольця

Президент України Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня українського добровольця вручив їхнім представникам серед військовослужбовців, медиків, рятувальників, волонтерів державні нагороди.

"Сьогодні – День українського добровольця. День чоловіків і жінок, чиє життя і чия посвята Україні багато в чому визначають нашу долю, кожного і кожної. Долю нашої держави. Долю вільного народу. Долю України, яка не підкориться ніяким загарбникам. Коли ворог намагається знищити нашу державу, тисячі й тисячі наших людей стають на захист України й самі знищують ворога", - заявив Зеленський на церемонії в Маріїнському палаці.

Мільйони українців проявляють таку сміливість, що "у світі не залишається жодного куточка, де не чули б про силу України", зазначив він.

"Українські добровольці б’ються щоденно за нашу державу, б’ються в Україні, б’ються на передовій. У лавах Збройних сил України і нашої Національної гвардії. У лавах наших Сил безпеки. Українські добровольці навчають, рятують, лікують. Українські добровольці волонтерять. І неодмінно – переможуть", - сказав президент.

Після завершення урочистої церемонії глава держави нагородив добровольців.

Пам'ять загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, частину державних нагород було вручено рідним загиблих добровольців. Зокрема, Зеленський вручив орден "Золота Зірка" матері солдата Олександра Мацієвського, якого посмертно удостоєно звання Героя України.

Своєю чергою, Приймаючи від Президента орден Богдана Хмельницького III ступеня, молодший лейтенант медичної служби Аліна Михайлова передала Главі держави шеврон 1-го окремого механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі", яким командував загиблий Герой України, молодший лейтенант Дмитро Коцюбайло.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА