21:12 14.03.2023

Міноборони закликало повідомляти в Департамент запобігання корупції про будь-які випадки можливих зловживань під час закупівлі харчування для військовослужбовців

2 хв читати
Міноборони закликало повідомляти в Департамент запобігання корупції про будь-які випадки можливих зловживань під час закупівлі харчування для військовослужбовців

У Міністерстві оборони України розпочав роботу Департамент з питань запобігання та виявлення корупції. Штат співробітників було відповідно розширено, повідомляє пресслужба міністерства.

Виконувач обов'язків директора Департаменту Сергій Степанян наголосив, що ключова мета Департаменту - реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

"Наразі ми перезавантажуємо та посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус уже підвищено з Управління до Департаменту і тим самим розширено штат. Незабаром буде оголошено про відбір на вакантні посади в цей підрозділ. Моє завдання - реалізувати принцип нульової толерантності до корупції. Одним з елементів роботи на системному рівні ми знаходимо більш тісну взаємодію з громадськістю. Міністром оборони впроваджується реформа оборонних закупівель, ухвалено рішення щодо забезпечення прозорості закупівель", - заявив Степанян.

Зазначається, що Міноборони 28 лютого 2023 року оприлюднило 8 додатків послуг з організації харчування ЗСУ за Каталогом продуктів харчування зі зниженими цінами і кожен охочий може проаналізувати як добову вартість на саму послугу з організації харчування, що її закуповує міністерство, так і окремо на продукти для формування добового комплекту, що закуповуються постачальниками, які надають послугу з організації харчування. Наголошується, що у вартість самих продуктів уже включено логістику - доставку до місця постійної та тимчасової дислокації військових частин та їхніх підрозділів, зокрема на передову, а також - заміну продуктів, що зіпсувалися, або були знищені ворогом під час зберігання у частинах, або були зіпсовані через несприятливі зовнішні умови під час доставки тощо.

Щодо будь-якої інформації про можливі зловживання чи корупційні ризики, то Міноборони закликає звертатися безпосередньо до відповідного фахового структурного підрозділу.

"Загалом, закликаю усіх. Військовослужбовців, бізнес, журналістів, громадських експертів і активістів: якщо ви бачите ознаки корупційних проявів у секторі оборони, прошу надавати інформацію", - наголосив Степанян.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА