12:27 15.03.2023

У Києві презентовано онлайн-платформу допомоги постраждалим від насильства під час війни

1 хв читати
У Києві презентовано онлайн-платформу допомоги постраждалим від насильства під час війни

Онлайн-платформу допомоги постраждалим від різного роду насильства в умовах війни "Платформа допомоги врятованим", на якій зібрано контакти та інформацію про всі ключові сервіси підтримки постраждалих, презентовано в Києві.

"Сьогодні ми можемо говорити вже про 68 тис. зареєстрованих воєнних злочинів, які розслідують органи української правоохоронної системи. Серед них кілька сотень злочинів, пов'язаних саме із сексуальним насильством, фізичним насильством щодо чоловіків, жінок і дітей. Ми маємо розуміти, що це лише верхівка айсберга", - сказала віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на пресконференції в Києві в середу.

За її словами, на сьогодні в містах, куди масово переміщаються громадяни України, рятуючись від війни, уже відкрито п'ять Центрів допомоги врятованим: у Києві, Дніпрі, Львові, Чернівцях та Запоріжжі. Також незабаром буде відкрито ще п'ять центрів.

"Ми маємо розуміти, що це недостатня кількість, зважаючи на ту кількість постраждалих переміщених осіб. Тому ми ухвалили рішення створити онлайн-платформу, яка дасть змогу в режимі 24/7 отримувати будь-яку інформацію щодо доступних послуг і можливостей, які надає держава поза правоохоронною системою", - заявила Стефанішина.

Очікується, що Платформа допомоги врятованим має спростити доступ українцям до комплексної психологічної, юридичної та соціальної допомоги, яку надають державні сервіси та служби, створені, зокрема, у партнерстві з громадськими та міжнародними організаціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА