10:20 16.03.2023

План уряду на 2023 рік передбачає затвердження Концепції безпеки та впровадження фахівців із безпеки в освітньому середовищі

1 хв читати
План уряду на 2023 рік передбачає затвердження Концепції безпеки та впровадження фахівців із безпеки в освітньому середовищі

План пріоритетних дій уряду України на 2023 рік передбачає затвердження Концепції безпеки закладів освіти та запровадження в громадах експериментального проєкту "Фахівець з безпеки в освітньому середовищі".

Зокрема, згідно з розпорядженням уряду №221 від 14 березня, безпечну, доступну та якісну освіту визначено як один із пріоритетних напрямів на 2023 рік.

Згідно з планом пріоритетних дій, у березні Кабмін має схвалити Концепцію безпеки закладів освіти та затвердити план заходів щодо її реалізації.

У травні Міністерство освіти і науки має затвердити методичні рекомендації щодо формування оптимальної мережі закладів професійної (професійно-технічної) освіти, а в червні - подати законопроєкт, що дасть змогу унормувати процес оптимізації мережі закладів професійної передвищої та вищої освіти.

Також, згідно з планом, упродовж року відбуватиметься впровадження в територіальних громадах експериментального проєкту "Фахівець з безпеки в освітньому середовищі", що передбачає проведення навчання та започаткування роботи спеціалістів із безпеки в освітньому середовищі у 100 громадах.

Окрім того, протягом року має бути придбано щонайменше 300 шкільних автобусів коштом субвенції та коштом місцевих бюджетів, а також доставлено до закладів освіти щонайменше 50 тис. одиниць комп'ютерної техніки.

Як повідомлялося, 14 березня Кабмін затвердив план пріоритетних дій уряду на 2023 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА