07:29 17.03.2023

США після інциденту з безпілотником над Чорним морем проводять переоцінку операцій з їх використанням

2 хв читати
США після інциденту з безпілотником над Чорним морем проводять переоцінку операцій з їх використанням

США оцінюють втрати і вигоди від своїх операцій з безпілотними літальними апаратами (БПЛА) в районі Чорного моря після нещодавнього інциденту з американським безпілотником, повідомив CNN із посиланнями на кілька джерел з-поміж офіційних осіб.

Американські військові "вивчають маршрути БПЛА і оцінюють, як знизити ризик конфлікту з російськими військовими", оскільки російська авіація діє в районі Криму, зазначає телеканал.

Пентагон планує проаналізувати загальні витрати і вигоди від виконання цих місій, порівнявши потенційну розвідувальну цінність конкретного маршруту з ризиком ескалації відносин із Росією.

За словами високопоставленого джерела, деякі американські військові США занепокоєні тим, що обмеження маршрутів безпілотних літальних апаратів вплине на збір розвідданих, пов'язаних із ситуацією навколо України, "але у США є потенційні альтернативи для збору розвідданих, такі як супутники-шпигуни".

Джерела зазначили, що до завершення аналізу ситуації Сполучені Штати продовжуватимуть польоти безпілотників. Один із них - тієї самої моделі, що й той, що впав у море, - уже було відправлено в район інциденту. До його завдань входить обстеження місця аварії і спостереження за діями Росії, яка намагається виявити уламки.

У вівторок Європейське командування ЗС США повідомило, що, за його даними, американський безпілотник MQ-9 Reaper впав у Чорне море після того, як його зачепив російський винищувач Су-27.

Російські військові зі свого боку заявили, що винищувачі РФ не застосовували озброєння проти безпілотника США над Чорним морем, причиною падіння стало "різке маневрування".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА