18:16 22.03.2023

Кличко зустрівся з мером Вільнюса: розповів про руйнування в Києві та подякував за надану допомогу

2 хв читати

Міський голова Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Вільнюса Ремігіусом Шимашюсом, який прибув із візитом до Києва.

Кличко розповів про руйнування і збитки, завдані ракетними обстрілами російських окупантів по об'єктах критичної інфраструктури та житлових будинках в українській столиці, а також подякував міській владі Вільнюса за надану Києву гуманітарну допомогу, повідомляє пресслужба мера.

"Сьогодні зустрівся з мером Вільнюса Ремігіусом Шімашюсом і делегацією литовської столиці, яка прибула з візитом до Києва. Розповів про ситуацію в столиці України, руйнування та збитки, завдані ракетними обстрілами російських варварів по об'єктах критичної інфраструктури та житлових будинках киян. Від початку широкомасштабної війни, з якою увірвалася в Україну Росія, Вільнюс активно підтримує Київ і Україну, допомагає нам. До речі, Київ і Вільнюс є містами-побратимами з червня 1991 року. І наша дружба і співпраця тільки зміцнюються", - зазначив Кличко.

Він подякував меру Вільнюса та представникам міської влади литовської столиці за допомогу в гуманітарній сфері - зокрема, за те, що Вільнюс із перших днів повномасштабної війни приймав і розміщував українських біженців.

"Цінуємо ми й те, що цієї дуже складної для України та столиці зими Вільнюс передав Києву 20 генераторів. А також газові плити з балонами, батарейки та пристрої для підзарядки, ліхтарики. Загалом Вільнюс доставив гуманітарної допомоги на 100 тис. євро. Ще 400 тис. євро місто-побратим перерахувало благодійними коштами. Ми вдячні за це і налаштовані на подальшу співпрацю з мерією Вільнюса, литовським бізнесом, громадськими організаціями в реалізації спільних проєктів. Зокрема, і в післявоєнній відбудові та розбудові Києва", - наголосив Кличко.

Литовські партнери зі свого боку запевнили, що й надалі допомагатимуть і підтримуватимуть Україну та Київ - політично, економічно та гуманітарно.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА