14:19 25.03.2023

На війні в Україні загинув громадянин Польщі, який командував взводом у Міжнародному легіоні

1 хв читати
На війні в Україні загинув громадянин Польщі, який командував взводом у Міжнародному легіоні

Громадянин Польщі, який воював у лавах Збройних сил України проти російських загарбників, загинув у п'ятницю, повідомив міністр - член Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик.

"Сьогодні було вбито ще одного українського солдата - громадянина Польщі, і двоє поранених кілька днів тому все ще перебувають у важкому стані", - написав Дворчик у твіттері у п'ятницю ввечері.

Польський журналіст Матеуш Ляховський уточнив, що загиблий командував взводом у Міжнародному легіоні, його звали Міхал. Прізвища він не назвав.

"Загинув герой. Міхал - командир взводу в Міжнародному легіоні - загинув сьогодні в бою. Я мав честь знати його. Він боровся проти російського вторгнення з квітня минулого року. Він боровся за свободу України і безпеку Польщі - він багато разів говорив про це. Його контракт закінчувався через місяць, і він хотів повернутися на батьківщину і знову служити в польській армії. Щоб передати своїм товаришам по службі досвід, здобутий у боях. Він міг повернутися раніше, але хотів виконати свій обов'язок. Він не встиг", - написав Ляховський у твіттері у п'ятницю.

За його словами, військовий кілька місяців тому вже був поранений, проте перед Різдвом повернувся на фронт. Президент України Володимир Зеленський удостоїв його тоді ордена "За мужність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА