08:35 26.03.2023

Путін, імовірно, намагався розмістити російську ядерну зброю в Білорусі ще до вторгнення в Україну, припускають в Інституті вивчення війни

1 хв читати
Путін, імовірно, намагався розмістити російську ядерну зброю в Білорусі ще до вторгнення в Україну, припускають в Інституті вивчення війни

Президент РФ Володимир Путін, ймовірно, намагався розмістити російську ядерну зброю в Білорусі ще до вторгнення в Україну, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Західні аналітики вважають, що Путін вирішив поєднати розміщення ядерної зброї в Білорусі з початком нової інформаційної кампанії із залякування України та країн ЄС.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Росії розмістити ядерну зброю на білоруській території ще 30 листопада 2021 року, а в лютому 2022 року Білорусь скасувала конституційний пункт, що закріплює нейтральний статус держави.

У січні та лютому 2022 року ISW прогнозував, що Путін може спробувати розмістити тактичну або стратегічну ядерну зброю в Білорусі в межах ширших зусиль із поглиблення російського контролю над Мінськом, нагадали вчені.

На думку аналітиків, Путін, ймовірно, утримався від розгортання зброї в Білорусі на початку повномасштабного вторгнення 2022 року, щоб зберегти можливість розмістити її в рамках майбутньої російської інформаційної операції з маніпулювання Заходом.

Як повідомлялося, Міжнародна кампанія за ліквідацію ядерної зброї (ICAN) засудила рішення Путіна щодо його заяви в суботньому інтерв'ю про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Лукашенко давно ставить питання про можливість розміщення на території своєї країни російської тактичної ядерної зброї, заявив Путін.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА