14:14 27.03.2023

В Україні може бути заміновано понад 180 тис. кв. км, що в 4,5 раза перевищує площу Швейцарії - директор Кризового бюро ПРООН

1 хв читати
В Україні може бути заміновано понад 180 тис. кв. км, що в 4,5 раза перевищує площу Швейцарії - директор Кризового бюро ПРООН

Україна стала одним із найбільших у світі мінних полів, очищення від вибухонебезпечних предметів потребують понад 180 000 квадратних кілометрів території країни, наголосила директор Кризового бюро Програми розвитку ООН Асако Окай.

"Це шокуючі цифри. Близько 30% території всієї України потребують очищення. Понад 180 000 квадратних км країни можуть бути забруднені. Це територія, що в 4,5 раза перевищує площу Швейцарії. За оцінками, понад 10 мільйонів українців перебувають у небезпеці. Отже, Україна стала одним із найбільших у світі мінних полів", - сказала Окай в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що питання розмінування територій є пріоритетним, оскільки багато районів України поки що недоступні, що ускладнює екстрену допомогу і затримує реконструкцію.

Також у ПРООН повідомили, що у 2022 році протимінними зусиллями ООН і партнерів було охоплено близько 3,5 мільйона осіб.

"Уже знешкоджено 350 000 вибухонебезпечних предметів", - повідомила Окай.

Водночас вона додала, що на очищення такого масштабу території знадобляться десятиліття.

У листопаді голова ДСНС Сергій Крук заявив, що 30% території України заміновано. За його словами, площа та обсяги замінування території України зросли в 10 разів порівняно з довоєнним періодом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА