02:22 31.03.2023

Українська "Юрія-Фарм" придбала узбецьку "Река-Мед" за допомогою ЄБРР

3 хв читати

"Юрія-Фарм", одна з провідних українських фармацевтичних компаній, придбала фармацевтичну компанію "Река-Мед" в Узбекистані, використавши фінансування розміром EUR10 млн з існуючого кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) після зміни.
"Кредит ЄБРР дасть змогу "Юрія-Фрам", яка експортує 30% своєї продукції (з яких 15% - до Узбекистану), виробляти фармацевтичну продукцію локально для узбецького ринку та вивільнити близько 10% своїх потужностей в Україні для виробництва продукції, більш критично важливої для внутрішнього ринку", – наголошується у пресрелізі ЄБРР у четвер.
Зазначається, що придбання узбецької компанії для переходу до локального виробництва стало найкращою стратегічною відповіддю на розв'язану Росією війну в Україні, яка ускладнила експорт і зробила його більш витратним.
"Ця угода покращить наявність і доступність ліків в Україні та Узбекистані. Вона також підвищить прибутковість "Юрія-Фарм" і дасть їй змогу диверсифікувати виробничі ризики завдяки розміщенню виробництва за межами України", – наводяться в повідомленні слова керуючого директора ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.
Купівля активів за кордоном та вихід на міжнародний рівень діяльності зроблять "Юрія-Фарм" більш конкурентоспроможною, підсумував банкір.
ЄБРР нагадав, що основна операційна компанія "Юрія-Фарм" - ТОВ "Юрія-Фарм", яке виробляє лікарські засоби та медичні вироби, підписала початкову кредитну угоду з ЄБРР у травні 2019 року. Документ передбачав отримання компанією фінансування EUR25 млн двома траншами: перший зарезервований транш EUR15 млн призначався для модернізації пакувальних ліній, запуску виробництва ліків від раку в доступних індивідуальних дозах та реалізації заходів енергоефективності, тоді як другий незарезервований транш EUR10 млн – для покращення виробництва. Саме цей транш після його резервування та зміни призначення був використаний для придбання компанії "Река-Мед".
ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором України. Банк пообіцяв інвестувати щонайменше EUR3 млрд у реальний сектор української економіки у 2022-23 роках. У 2022 році ЄБРР інвестував EUR1,7 млрд, ще EUR200 млн було мобілізовано від партнерських фінансових установ. Кредит для компанії "Юрія-Фарм" підтримується гарантією покриття першої втрати у розмірі EUR2,5 млн із Спеціального фонду кризового реагування ЄБРР.
За даними ЄБРР, "Юрія-Фарм" входить до першої п'ятірки фармацевтичних виробників України, реалізовує свою продукцію по всій Україні та експортує її до більш ніж 40 країн.
Компанія в 2021 році збільшила чистий прибуток на 30,2%, до 883,5 млн грн за зростання виручки на 36,1%, до 4 млрд 562,9 млн грн.
ТОВ "Юрія-Фарм" засноване у 1998 році, статутний фонд 44,1 млн грн. Кінцевими бенефіціарами з рівними частками є Наталія Деркач та Микола Гуменюк.
СП ТОВ "Reka-Med Farm" (Ташкент) було введено в експлуатацію у 2006 році як спільне узбецько-російсько-британське підприємство. Згідно з інформацією на сайті, випускає інфузійні внутрішньовенні препарати. Зараз на підприємстві працює одна лінія, максимальна середньорічна потужність якої становить 18,15 млн флаконів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА