11:29 31.03.2023

Прем'єр-міністри Словаччини, Хорватії та Словенії прибули до України

2 хв читати

Прем'єр-міністр Словацької Республіки Едуард Геґер, прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович і прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб прибули до Києва, де візьмуть участь у саміті з нагоди річниці визволення Бучі.

Як повідомляє словацьке агентство TASR, прем'єр-міністр Словацької Республіки Геґер у п'ятницю прибув до України, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Разом із Геґером до України приїхав також міністр оборони Словаччини Ярослав Надь. Час і місце зустрічі не повідомляють заздалегідь із міркувань безпеки.

Як заявив Геґер, Зеленський запросив його відвідати Україну в телефонній розмові після того, як Словаччина схвалила передання Україні винищувачів МіГ-29.

Надь зі свого боку протягом дня має зустрітися зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим.

До Києва також уранці прибув прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, який планує зустрічі із Зеленським, прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Із прем'єром також прибув міністр у справах ветеранів Хорватії Томо Медвед.

Як повідомляють на сайті хорватського уряду, разом із Зеленським, Геґером, Голобом і президентом Молдови Маєю Санду вони візьмуть участь у саміті "Буча - відповідальність Росії за злочини в Україні" в Києві з нагоди річниці визволення Бучі. Після цього відбудеться спільна пресконференція.

Це другий візит Пленковича до України від початку російської агресії 24 лютого 2022 року. У травні минулого року він зустрівся в Києві з керівництвом України, відвідав Ірпінь і Бучу Київської області.

Словенська газета Delo зі свого боку повідомила про прибуття до Києва прем'єр-міністра Словенії Роберта Голоба. Він має намір у п'ятницю зустрітися із Зеленським.

Для прем'єр-міністра Словенії це перший візит до України після приходу до влади, і його мета - підтвердити підтримку Словенією України, яка з лютого минулого року є жертвою російської агресії.

Голоба також приймуть у Києві Шмигаль і Стефанчук.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА