08:42 04.04.2023

В УПЦ (МП) сподіваються на справедливий судовий розгляд стосовно митрополита Павла

2 хв читати
В УПЦ (МП) сподіваються на справедливий судовий розгляд стосовно митрополита Павла

В Українській православній церкві (Московського патріархату) сподіваються на справедливий судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо митрополита УПЦ (МП), настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя).

"У Києво-Печерській лаврі оприлюднили заяву щодо кримінального переслідування митрополита Павла. У ній наголошується, що кримінальне провадження щодо митрополита Павла сфабриковане і спрямоване на його відсторонення від керівництва Лаврою", - йдеться в повідомленні інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП).

Водночас, у заяві йдеться про те, що митрополит Павло має намір співпрацювати зі слідством з метою доведення своєї невинуватості.

"Право на справедливий суд посідає основоположне місце в системі глобальних цінностей демократичного суспільства, тому сподіваємося на неупередженість, повноту досудового розслідування та справедливий судовий розгляд у кримінальному провадженні", - заявили в УПЦ (МП).

Як повідомлялося, 1 квітня Служба безпеки України заявила, що зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності митрополита УПЦ (МП), настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдання та заперечення збройної агресії РФ проти України.

Лебедю повідомлено про підозру за ч.1 ст.161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань) і ч.1 ст.436-2 (виправдання, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

1 квітня Шевченківський районний суд Києва обрав митрополиту Павлу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 днів. Електронний браслет підозрюваному одягли в залі суду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА