11:38 04.04.2023

Мінкультури оскаржить поновлення Стасюк на посаді гендиректора Національного музею Голодомору-геноциду

2 хв читати
Мінкультури оскаржить поновлення Стасюк на посаді гендиректора Національного музею Голодомору-геноциду

Міністерство культури та інформаційної політики оскаржуватиме рішення суду про поновлення Олесі Стасюк на посаді генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду.

"Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області поновив на посаді колишнього генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду О. Стасюк. Враховуючи матеріали справи та подані беззаперечні докази, Міністерство культури та інформаційної політики ознайомиться з аргументацією суду та неодмінно подасть апеляційну скаргу", - йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначено, що звільнення Стасюк із посади гендиректора музею Голодомору-геноциду відбулося на законних підставах, передбачених контрактом і чинним законодавством.

У Мінкультури нагадали, що протягом останніх місяців значно загострилася дискусія довкола чисельності жертв Голодомору 1932-1933 років, пов'язана з винесенням та агресивним просуванням у публічному просторі недостатньо науково обґрунтованої цифри жертв у 10,5 млн українців.

"За результатами робочої наради в МКІП 30 листопада 2021 року, у якій Стасюк особисто брала участь, була напрацьована спільна позиція, опублікована згодом на сайті Українського інституту національної пам'яті. Позиція МКІП однозначна: некоректна дискусія з цього приводу в публічній площині - неприйнятна", - йдеться в повідомленні.

З огляду на вищевикладене, Мінкультури просило Стасюк дати пояснення щодо ситуації, яка склалася, але станом на сьогодні вона так і не надала відповіді на поставлені запитання, хоча зобов'язана була це зробити відповідно до умов контракту.

"Відповідно до того ж контракту, укладеного між МКІП та Стасюк, ненадання інформації на вимогу міністерства є неналежним виконанням умов контракту, що стало підставою для її звільнення", - підсумували в Мінкультури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

За минулу добу на Харківщині одна людина загинула та десять постраждали в результаті ворожих обстрілів

Ворог зранку атакував три громади Сумської області

СБУ проводить "контррозвідувальні заходи" в Шевченківському районі Києва

Окупанти за добу завдали 383 удари по шести населених пунктах Запорізької області, є поранений

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА