12:40 04.04.2023

СБУ викрила в Україні російську фінансову піраміду майже на $40 млн

2 хв читати
СБУ викрила в Україні російську фінансову піраміду майже на $40 млн

Служба безпеки України викрила масштабну шахрайську схему, замасковану під псевдоінвестиційний проєкт Life is good, повідомляє СБУ.

"Організатори "піраміди" пропонували своїм клієнтам стати інвесторами і переказати гроші на рахунок компанії, яка нібито допомагає "примножувати" капіталовкладення. За матеріалами слідства, зловмисники отримали близько $40 млн, обдуривши при цьому понад 1 тис. осіб", - ідеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією СБУ, для користування "послугою" шахраї розробили свій вебресурс з обліковими записами потенційних "інвесторів", обіцяли "вкладникам" стабільні прибутки у вигляді "дивідендів" від інвестування в акції перспективних підприємств світового рівня. Крім того, шахраї "гарантували" своїм клієнтам "бонуси" в разі залучення до проєкту нових учасників.

Отримані від інвесторів гроші ділки акумулювали на власні криптогаманці та банківські рахунки.

"За даними слідства, до організації оборудки причетні більше ніж 10 осіб. Насамперед це громадяни країни-агресора. Спочатку проєкт діяв лише на території РФ, але після 2017 року його поступово намагалися реалізувати в Україні через масовану рекламну кампанію в інтернеті та відкриття офісу в Києві", - зазначено в повідомленні спецслужби.

Після початку повномасштабного вторгнення, як уточнюють в СБУ, організатори "піраміди" хотіли приховати свою причетність до неї і для цього налагодили механізм залучення віртуальних активів через мережу обмінних пунктів криптовалюти на всій території України.

Під час обшуків у київському офісі та за адресами проживання фігурантів виявлено комп'ютери, мобільні телефони, бухгалтерію та чорнові записи з доказами протиправної діяльності, сувенірну та рекламну продукцію, яку ділки використовували для залучення "інвесторів".

Наразі одному з топменеджерів "інвестпроєкту" повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Служба безпеки звертається до громадян, які стали жертвами шахрайської схеми, повідомляти про це за номером мобільного телефону (095) 899 21 16.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА