00:58 05.04.2023

Зеленський закликав парламент Чилі підтримати рішення МКС про арешт Путіна

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський звернувся по відеозв'язку до парламенту Республіки Чилі із закликом підтримати зусилля Міжнародного кримінального суду щодо видачі ордера на арешт російського президента Володимира Путіна.

"Не можуть бути нормами такі війни, як зараз веде Росія проти України... Всюди у світі не може бути нормою спалення міст і сіл. Не можуть бути нормою катівні, якими хтось хоче тримати в покорі людей. Не можуть бути нормою концентраційні чи фільтраційні табори, куди зганяють людей і де люди гинуть", - заявив Зеленський.

Росія, за його словами, стала державою-фашистом, державою-терористом і державою-злом, яка заслуговує на законне і справедливе ставлення світу до себе як до злочинця. У зв'язку з чим український президент закликав чилійських парламентаріїв підтримати рішення МКС про арешт Путіна.

"Будь ласка, підтримуйте зусилля Міжнародного кримінального суду, який нещодавно видав ордер на арешт російського диктатора у справі щодо насильницької депортації українських дітей у Росію та спроби знищення їхньої ідентичності шляхом асиміляції та незаконного усиновлення. При живих рідних!", - звернувся Зеленський.

"Бо ми всі – люди. Ми всі хочемо, щоб діти наших народів були щасливі, у безпеці. Вчилися й раділи життю, а не малювали на стінах у неволі, у підвалах і таборах", - додав він.

Зеленський також подякував Чилі за підтримку резолюцій Генасамблеї ООН щодо засудження дій РФ в Україні та за домовленість із чилійською стороною щодо її участі у гуманітарному розмінуванні української території.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА