10:53 06.04.2023

США відправлять Україні експериментальну зброю для боротьби з іранськими та китайськими дронами - ЗМІ

2 хв читати

США відправлять Україні експериментальну зброю для боротьби з іранськими та китайськими дронами, повідомляє американське видання Defence One, посилаючись на представників державної підрядної компанії SAIC.

4 квітня Пентагон оголосив про постачання Україні нового пакета військової допомоги. До нього увійшли системи озброєння, які в США назвали "10 мобільними ракетними комплексами антиБПЛА з лазерним наведенням".

Постачання відбулося після конкурсу, проведеного армією США в січні для закупівель системи проти іранських БПЛА Shahed-136.

За даними джерела видання в SAIC, компанія має відправити в Україну 10 антидронових комплексів, вартість кожного з них не перевищує $30 тис., тоді як Україна змушена використовувати для боротьби з безпілотниками ракети вартістю до $500 тис. кожна.

"Росія використовувала "Шахед-136" для нападу не лише на українські військові сили, а й на достатню кількість цивільної інфраструктури, щоб призвести до відключення світла в усій обложеній країні. Україна збила багато безпілотників іранського виробництва, які коштували близько $20 тис. за штуку, але іноді змушена використовувати для цього ракети протиповітряної оборони вартістю $500 тис.", - пише видання.

Як повідомляється, система також включає кулеметну установку M240 і систему електронної боротьби, яка може взяти під контроль комерційний дрон, включно з будь-якою системою DJI, яка не працює з розширеним шифруванням.

За даними компанії, під час випробування система виявила безпілотник на відстані понад шість миль і вразила його на відстані трьох миль, що набагато більше, ніж вимагає армія - 1,2 милі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА