14:12 06.04.2023

ДБР викрило на Львівській митниці схему поборів підприємців, які ввозили товари широкого вжитку

2 хв читати
ДБР викрило на Львівській митниці схему поборів підприємців, які ввозили товари широкого вжитку

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили на Львівській митниці схему тотальних поборів, які стягували з підприємців, що ввозили в Україну товари широкого вжитку.

"Працівники ДБР викрили на митному посту "Яворів" Львівської митниці схему тотальних поборів з усіх невеликих підприємців, які ввозили в Україну товари широкого вжитку", - йдеться в повідомленні ДБР у четвер.

За інформацією бюро, митники - в. о. начальника відділу митного оформлення та два державні інспектори - працювали на одній зміні та вимагали гроші майже з кожного автомобіля.

"Вони встановили "таксу" від 500 до 1 тис. грн залежно від обсягу товару та місткості машини. Тим, хто відмовлявся платити, митники створювали штучні перешкоди під час оформлення при перетині кордону", - наголошується в повідомленні.

У ДБР уточнюють, що для зручності збирання грошей вони залучили цивільного, який пізніше передавав їх в. о. начальника відділу, а той у свою чергу розподіляв гроші між усіма учасниками групи.

За попередніми підрахунками, щомісячний "заробіток" митників становив щонайменше 0,5 млн грн, а сама схема існувала приблизно три роки.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів працівники ДБР вилучили понад 220 тис. грн готівкою в різних валютах.

Чотирьом учасникам групи повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

"Подано клопотання про усунення митників від виконання обов'язків та про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави в 1 млн грн", - зазначено в повідомленні.

Перевіряють інші зміни поста та можливу причетність інших посадових осіб митниці до зазначеної схеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА