18:49 06.04.2023

Греція пообіцяла надати артилерійські снаряди, БМП і доступ до госпіталів - Резніков

2 хв читати
Греція пообіцяла надати артилерійські снаряди, БМП і доступ до госпіталів - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков у четвер відвідав Афіни в межах чергових зустрічей з офіційними особами країн НАТО. У межах візиту він провів зустріч із міністром оборони Греції Нікосом Панайотопулосом, повідомляє AP.

Панайотопулос підтвердив готовність Греції надавати Україні військову допомогу "стільки, скільки буде потрібно".

"Греція надасть будь-яку підтримку Україні на цьому дуже важливому, вирішальному етапі війни. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно - це дуже чітка позиція, яку ми зайняли від самого початку", - заявив Панайотопулос під час спільного виступу з Резніковим.

Так, Греція пообіцяла додаткові постачання боєприпасів для артилерії та стрілецької зброї, доступ до грецьких шпиталів для поранених військовослужбовців і додаткові бойові машини піхоти БМП радянських часів.

Військові чиновники заявили, що Греція також надала інструкторів для українських спецпідрозділів та операторів танків як внесок у масовані зусилля з надання військової допомоги, очолювані Сполученими Штатами та їхніми союзниками.

Водночас Панайотопулос, виступаючи в парламенті напередодні візиту Резнікова, заявив, що Греція не надаватиме жодної військової допомоги, яка могла поставити б під загрозу її власну оборону, й наголосив, що основні плани закупівель озброєнь залишаються незмінними, попри нещодавнє ослаблення напруженості у відносинах із сусідньою Туреччиною та іншим членом НАТО.

За словами міністра, танки Leopard німецького виробництва не можуть бути надані.

"Ходять чутки: що ми відправимо винищувачі, і С-300, і те, і це. Заради бога. Ми даємо те, що можемо дати, але нічого, що могло б хоч трохи послабити наші власні оборонні можливості, з огляду на наші власні виклики національній безпеці", - наголосив він.

Резніков зі свого боку повідомив, що Греція запропонувала допомогу Україні для кращої інтеграції її військово-морського флоту з НАТО.

"Після цієї війни, після перемоги України в цій війні ми разом із нашими партнерами продовжимо розвивати нашу обороноздатність", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА