16:38 10.04.2023

100 українців, включно із захисниками Маріуполя, повернуто за обміном

2 хв читати
100 українців, включно із захисниками Маріуполя, повернуто за обміном

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив про повернення з російського полону в рамках процедури обміну 100 українців, включно з військовослужбовцями, які захищали м. Маріуполь Донецької області та м. Гостомель Київської області.

"Нам вдалося провести черговий великий обмін полоненими. Повертаємо додому 100 наших людей - це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них є оборонці Маріуполя, "Азовсталі", Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання", - написав Єрмак у телеграм-каналі в понеділок.

За його словами, буде зроблено все необхідне, щоб кожен із поранених отримав необхідну допомогу.

Глава Офісу президента зазначив, що цей обмін був непростим. "Я вдячний усій команді, Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими за те, що кожен робить те, що часто багатьом може здаватися неможливим", - написав він.

"Завдання президента Володимира Зеленського - повернути всіх наших людей. Для нього це питання є ключовим і одним із пріоритетних", - додав Єрмак.

Як повідомляють у телеграм-каналі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, 80 звільнених - чоловіки, 20 - жінки. Дев'ятеро із загальної кількості звільнених - офіцери, решта - представники рядового і сержантського складу. Наймолодшому 19 років.

"Вдалося визволити 24 нацгвардійців, 22 прикордонників, 22 представників Військово-Морських сил, 21 військовослужбовця Збройних сил України та 11 тероборонців. Визволені захисники і захисниці брали участь у боях на херсонському, харківському, донецькому, київському, запорізькому та сумському напрямках. Серед наших героїв - оборонці Маріуполя, Бахмута та Гостомеля, а також оборонці Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС", - ідеться в повідомленні.

Майже половина зі звільнених полонених мають важкі поранення, хвороби або зазнали катувань, уточнили в Координаційному штабі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА