17:22 10.04.2023

Україна репатріювала ще 5 важкопоранених російських військовополонених

1 хв читати

Україна репатріювала до РФ ще п'ятьох важкопоранених російських військовополонених, зокрема єдину жінку, яка перебувала в українському полоні, повідомив Координаційний штаб із поводження з військовополоненими.

"Згідно з нормами Женевських конвенцій, українська сторона репатріювала на територію держави-агресора ще п'ятьох важкопоранених полонених окупантів, в тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні", - ідеться в повідомленні Координаційного штабу в телеграм-каналі в понеділок.

Як зазначено в повідомленні, стан цих "осіб вдалося стабілізувати, щоб вони стали придатними для транспортування. Репатріація, як і передбачає міжнародне гуманітарне право, відбулася без жодних умов для російської сторони".

Крім того, як повідомляється, у Рамадан - священний місяць для всіх мусульман - Україна передала двох військовополонених мусульман, які воювали в складі окупаційної армії. "Це було зроблено на підтвердження нашої пропозиції державі-агресору обміняти мусульман "всіх на всіх" з обох сторін на знак поваги до культури і традицій", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, 24 березня українська сторона вже репатріювала п'ятьох транспортабельних важкопоранених російських окупантів. "Однак у місцях тримання в Росії та на тимчасово окупованих територіях наразі перебуває значно більше поранених військовополонених, яких держава-окупант відповідно до Женевських конвенцій має негайно повернути без жодних попередніх умов", - наголошують у Координаційному штабі зі поводження з військовополоненими.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА