17:10 11.04.2023

Фабрики-кухні з виробництва дитячого харчування побудують у Київській і Харківській областях

2 хв читати

У Бучі стартувало будівництво першої в Україні фабрики-кухні, яка готуватиме обіди для закладів освіти Бучанської, Немішаївської та Бородянської громад, повідомив мер Бучі Анатолій Федорук у телеграмі.

Фабрика-кухня в Бучі розташовуватиметься на вулиці Яблунській, 1л на площі 1,8 га. Вона вироблятиме 10 тис. порцій за зміну. Згідно з паспортом об'єкта, будівництво планують завершити в IV кварталі поточного року.

Голова обласної військової адміністрації Харківської області Олег Синєгубов також написав у телеграмі про майбутнє будівництво фабрики-кухні в Лозовій. Вона готуватиме харчування для 86 шкіл і дитячих садків Лозівської, Олексіївської, Близнюківської, Біляківської та Первомайської громад.

Проєкт профінансував американський меценат Говард Баффет.

Будівництво фабрик-кухонь у Бучі та Лозовій - пілотні проєкти реформування системи шкільного харчування, що стартувала 1 січня 2022 року і проводиться за ініціативою першої леді країни Олени Зеленської. У школах почали впроваджувати меню, розроблене шеф-кухарем Євгеном Клопотенком.

Одна з цілей реформаторів - призвичаїти дітей із раннього віку до здорового харчування.

Нове меню передбачає скорочення споживання хлібобулочних виробів і збільшення споживання овочів і м'яса. З раціону школярів виключено сосиски, ковбаси, рибні консерви, обмежено споживання продукції з високим вмістом солі та цукру, сиру, соусів і майонезів (окрім кетчупу). Водночас додано більше злакових, овочів, фруктів, ягід, молочних і м'ясних продуктів. Соки пропонуються в обмеженій кількості без додавання цукру та підсолоджувачів. Сіль можна використовувати тільки йодовану і тільки для приготування їжі.

У шкільних буфетах заборонено продавати солодкі хлібобулочні вироби, продукти з високим вмістом цукру або солі, консервантів, барвників і ароматизаторів, газовані напої, м'ясні та рибні продукти промислового та кулінарного виробництва, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та гриби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА