12:29 17.04.2023

На півночі України знижується темп підняття рівня води в річках, у країні залишаються підтопленими 852 домогосподарства - ДСНС

1 хв читати
На півночі України знижується темп підняття рівня води в річках, у країні залишаються підтопленими 852 домогосподарства - ДСНС

У північних областях України спостерігається зниження темпу підняття рівня води в річках, гідрологічна ситуація контрольована, повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Наразі гідрологічна ситуація контрольована. Спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі країни. Залишаються підтоплені 852 дворогосподарства (Чернігівська – 474, Черкаська – 182, Дніпропетровська – 79, Полтавська – 107 та Київська – 10) та 111 будинків (Дніпропетровська – 38, Черкаська – 42, Чернігівська – 29 та Полтавська - два), з них 38 дачних", - ідеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі в понеділок.

У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській і Полтавській областях унаслідок підняття води підтоплено 10 тис. 762 га сільськогосподарських угідь.

Крім цього, порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: 29 - у Чернігівській та одного - в Київській області.

Згідно з інформацією Гідрометцентру, спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.

ДСНС посилено контролює гідрологічну ситуацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА