12:24 18.04.2023

Колишньому голові "Нафтогазу" ще на два місяці продовжили дію запобіжного заходу - рішення суду

2 хв читати
Колишньому голові "Нафтогазу" ще на два місяці продовжили дію запобіжного заходу - рішення суду

Колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву ще на два місяці продовжено дію запобіжного заходу, що передбачає, зокрема, носіння електронного засобу контролю, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"17 квітня 2023 року за клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), погодженим прокурором САП, слідча суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) ще на два місяці продовжила строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного - колишнього голову правління НАК "Нафтогаз України", - йдеться в повідомленні САП у телеграм-каналі у вівторок.

Згідно з постановою Апеляційної палати ВАКС від 01.03.2023 про обрання запобіжного заходу підозрюваний зобов'язаний внести 230 млн грн застави та виконувати визначені судом процесуальні обов'язки.

"Незважаючи на те, що рішення про застосування цього запобіжного заходу ухвалено ще 1 березня 2023 року, воно станом на сьогодні не виконане - кошти у повному обсязі не внесені", - наголошує САП.

У повідомленні також перелічено обов'язки, дію яких продовжено: прибувати на кожну вимогу до детектива, прокурора та до суду; не відлучатися з м. Києва та Київської області без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти прокурора, детектива чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування з визначеним колом свідків у справі; здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Раніше повідомлялося, що 14 квітня 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього голови правління НАК "Нафтогаз України" Коболєва в заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн. Дії особи кваліфікували за ч. 5 ст. 191 КК України.

САП і НАБУ 19 січня 2023 року повідомили Коболєву про підозру у зловживанні службовим становищем під час забезпечення собі за перемогу компанії в Стокгольмському арбітражі з російським "Газпромом" виплати премій на 229 млн грн. На думку слідства, ця сума суттєво перевищує нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн грн).

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/1311

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА