14:49 20.04.2023

Зеленський попросив Столтенберга "подолати стриманість партнерів" у постачанні далекобійної зброї

2 хв читати
Зеленський попросив Столтенберга "подолати стриманість партнерів" у постачанні далекобійної зброї

Президент України Володимир Зеленський попросив генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга допомогти з постачанням далекобійної зброї, авіації та артилерії.

"Я попросив генсека допомогти подолати стриманість деяких наших партнерів у постачанні далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії, бронетехніки. Гальмування необхідних рішень - це час, який втрачається для миру, і це життя наших воїнів, які поки що не отримали необхідних оборонних інструментів", - сказав він у четвер у Києві після зустрічі з генсеком альянсу Єнсом Столтенбергом.

Він назвав майбутню в п'ятницю зустріч у форматі "Рамштайн" "важливою". "Деякі речі треба "пушити", щоб необхідна зброя прийшла швидше, ніж навіть було заплановано. Обговоримо зброю, яку Україна очікує, тренінг наших пілотів, далекобійну зброю", - сказав Зеленський.

Столтенберг очікує, що "буде оголошено про конкретну допомогу Україні. Це буде на додаток до тієї допомоги, яку вже надають".

Генсек НАТО нагадав, що союзники з альянсу надали понад 155 млрд євро підтримки з лютого 2022 року, зокрема 65 млрд євро - у формі військової допомоги. "Це дало змогу вашим військам відкинути ворога від Києва, Херсону, Харкова", - сказав він.

Водночас він особливо наголосив на необхідності налагодження роботи вже наданих озброєнь. "Нам потрібно, щоб усі системи озброєнь працювали так, як треба. Є потреба в боєприпасах, запчастинах, ремонті. Буде обговорення належної роботи вже наявних платформ", - сказав Столтенберг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА