16:06 21.04.2023

Відбулася зустріч "танкової коаліції", підписано протокол про наміри щодо створення в Польщі Центру технічного обслуговування танків Leopard 2 - Резніков

2 хв читати
Відбулася зустріч "танкової коаліції", підписано протокол про наміри щодо створення в Польщі Центру технічного обслуговування танків Leopard 2 - Резніков

На полях засідання у форматі "Рамштайн" відбулася зустріч учасників "танкової коаліції", підписано протокол про наміри щодо створення в Польщі Центру технічного обслуговування танків Leopard 2, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Відбулася зустріч "танкової коаліції". Я вдячний своїм німецьким і польським колегам Борису Пісторіусу та Маріушу Блащаку за їхню непохитну підтримку України. Сьогодні ми підписали протокол про наміри щодо створення в Польщі Центру технічного обслуговування основних бойових танків Leopard 2 України. Це сприятиме зміцненню нашої співпраці та можливостей українських захисників", - написав Резніков у твіттері.

Міністр заявив, що сформований спільними зусиллями "броньований кулак" зупинить агресію терористичного режиму проти Європи та всього вільного світу.

"Українські солдати вміло захищають свою країну. Сучасні західні технології призведуть до поразки Москви. Чим раніше це станеться, тим швидше настане мир", - додав Резніков.

Як повідомило пізніше Міністерство оборони Польщі, хаб у Гливицях побудує компанія Bumar Łabędy, що має 20-річний досвід обслуговування і ремонту танків Leopard.

"У нашому протоколі про наміри є пропозиція створити фонд, з якого будуть залучені гроші на фінансування і ремонт Leopard. Звісно, ми також маємо можливість використовувати наявні фонди, насамперед фонд Європейського Союзу, але також фонди НАТО, тож діапазон тут широкий. Ефективність найважливіша. Я відзначив досвід Bumar Łabędy в обслуговуванні таких танків, і його дуже добре сприйняли. Перед польською оборонною промисловістю відкриваються величезні можливості", - сказав Блащак.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА