16:29 21.04.2023

Голова СБУ: "Політичний офіс" Клюєва-Сівковича не уникне відповідальності

2 хв читати
Голова СБУ: "Політичний офіс" Клюєва-Сівковича не уникне відповідальності

Голова Служби безпеки України Василь Малюк вважає, що суд дасть належну оцінку діям ексначальника кримського главку СБУ Олега Кулініча, а згодом до відповідальності буде притягнуто й українських політиків, які наразі переховуються в Москві.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Малюк розповів, що затримання Кулініча стало одним із прикладів системної роботи з очищення СБУ. "Розробкою і затриманням зрадника я керував особисто за завданням президента України, доповідав йому про хід справи. Це була безпрецедентна, довготривала і секретна операція. "Вели" Кулініча близько року, а затримували вже разом із ДБР, оскільки за законом такі питання є функціоналом колег", - зазначив він.

Малюк наголосив: "Кулініч доповідав ворогу багато інформації: і по Службі, і по країні. Ті аудіозаписи оприлюднених розмов - лише частина величезного масиву доказів. Вони не просто розкривають деталі співпраці Кулініча з "політичним офісом" Сівковича-Клюєва в Москві, а демонструють підходи російських спецслужб до роботи в Україні".

Відповідаючи на запитання про подальшу долю Кулініча, Малюк сказав: "Досудове розслідування завершено. Справу буде передано до суду, який, я сподіваюсь, дасть чітку юридичну оцінку".

Водночас голова СБУ додав: "Переконаний, що з часом не уникнуть відповідальності й колишні українські політики, які нині переховуються в Москві. "Політичний офіс" Сівковича-Клюєва - справжня кротоферма, яка допомагала РФ вести розвідувально-підривну діяльність проти України. Кубло зрадників, що напряму співпрацює з ФСБ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА