07:32 22.04.2023

НАЗК внесло ірландську Peninsula Petroleum Ltd до переліку міжнародних спонсорів війни

2 хв читати
НАЗК внесло ірландську Peninsula Petroleum Ltd до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло провідну світову компанію з постачання суднового палива, ірландську Peninsula Petroleum Limited до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомляє агентство.

"Поки росія, заробляючи на морському експорті нафти, підтримує свою економіку, Peninsula Petroleum Limited продовжує отримувати надприбутки і доставляти паливо для суден, які транспортують цю російську нафту. Великі танкери щодня залишають Росію через Балтійське море, незважаючи на те, що Євросоюз запровадив ембарго на імпорт російської нафти після повномасштабного вторгнення в Україну", - ідеться в повідомленні НАЗК у телеграм-каналі в п'ятницю.

Peninsula Petroleum працює як глобальний постачальник бункерного палива, здійснює понад 25 000 постачань на рік і пропонує послуги з перепродажу палива, технічну експертизу, управління флотом і яхтові послуги.

Як наголошується в повідомленні НАЗК, незважаючи на те, що кілька компаній, які постачають бункерне паливо, припинили співпрацю з компаніями країни-агресора, Peninsula Petroleum усвідомлено продовжує постачати пальне танкерам у водах Данії, коли вони повертаються або прямують до одного з головних нафтових портів, розташованих на північному заході РФ".

"Огляд даних AIS (система ідентифікації суден) у цьому районі показує, що Peninsula Petroleum щотижня постачає велику кількість пального танкерам, що прямують до або з держави-терориста", - йдеться в повідомленні НАЗК.

"Тож поки Росія всіляко шукає можливості підтримати свою економіку, ослаблену через дієвість світових санкцій, Peninsula Petroleum Limited прямо сприяє транспортуванню та продажу російської нафти через заправку та обслуговування її танкерів. Це демонструє підтримку та спонсорування війни компанією", - робить висновок НАЗК.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА