19:21 22.04.2023

В Україні від мін загинули 124 людини, з них шестеро дітей

1 хв читати
В Україні від мін загинули 124 людини, з них шестеро дітей

В Україні від початку широкомасштабного вторгнення РФ від мін загинули 124 людини, зокрема шестеро дітей, повідомив начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони, керівник секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності Руслан Берегуля.

"На сьогодні, за нашими даними, загинули 124 українці, з них, на жаль, шестеро дітей. 286 дістали поранення, з них 33 дитини", - сказав він в ефірі національного телемарафону в суботу.

За словами Берегулі, на сьогодні потенційно "забрудненими" вважаються всі території, на яких велися або ведуться активні бойові дії, території під тимчасовою окупацією, а також території, по яких було завдано ракетних або авіаційних ударів. "На сьогодні, це приблизно 174 тис. кв. км, включно з морськими акваторіями", - зазначив він.

Начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони розповів, що площа деокупованих територій, на яких проводять обстеження, становить 45 тис кв км, з яких 17 тис кв км - це землі сільськогосподарського призначення.

За його словами, заходи з розмінування наразі проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. Найбільше постраждали від мін на сьогодні території Харківської, Миколаївської та Херсонської областей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА