14:40 25.04.2023

СБУ затримала шістьох ворожих інтернет-агентів

2 хв читати

Співробітники Служби безпеки України затримали шістьох інтернет-агентів РФ у різних регіонах України, інформує СБУ в телеграм-каналі у вівторок.

"Служба безпеки нейтралізувала розгалужену міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів. До її складу входило шість ворожих поплічників. У месенджерах і заборонених соцмережах вони поширювали дезінформацію та кремлівські наративи про війну в Україні. Більшу частину деструктивного контенту зловмисники брали з інтернет-ресурсів країни-агресора", - йдеться в повідомленні української спецслужби.

За інформацією СБУ, у Києві викрито 37-річного жителя столиці, який у російській соцмережі "Вконтакте" закликав до масових убивств українців, агітував за застосування міжконтинентальних балістичних ракет "Сатана" проти західних країн-партнерів України та намагався дискредитувати українських військових, зокрема захисників "Азовсталі".

На Одещині, як інформують в СБУ, заблоковано інформаційно-підривну діяльність жительки регіону, яка адмініструвала декілька прокремлівських телеграм-каналів, де розміщувала публікації із закликами до обстрілу українських міст та поширювала фейки щодо кількості загиблих захисників України.

У Миколаївській області співробітники СБУ повідомили про підозру дружині настоятеля одного з храмів УПЦ (МП). "У листуваннях із жителями громади жінка схвалювала воєнні злочини окупантів, а також репостила антиукраїнські матеріали росмедіа", - уточнюють у спецслужбі.

Також, згідно з повідомленням, у Харкові кіберфахівці СБУ задокументували злочинну діяльність жительки міста, яка в "Однокласниках" закликала до співпраці з бойовиками та окупаційною адміністрацією в захоплених районах на сході України.

На Черкащині, як інформують в СБУ, викрито двох жителів регіону, які популяризували учасників окупаційних угруповань РФ та героїзували їхні злочини.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА