07:32 26.04.2023

У США представлено проєкт резолюції про перемогу України у війні з Росією

2 хв читати
У США представлено проєкт резолюції про перемогу України у війні з Росією

У Вашингтоні презентували двопартійний проєкт резолюції нижньої Палати представників США "Щодо позиції Палати представників стосовно умов перемоги України", повідомила Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова.

"На Капітолійському пагорбі урочисто презентовано двопартійний проєкт резолюції нижньої Палати представників США "Щодо позиції Палати представників стосовно умов перемоги України", - написала вона у фейсбук у ніч на середу.

За її словами, голова Гельсінської комісії США конгресмен Дж. Вілсон (Р), співголова комісії С. Коен (Д), співголова Конгресового Українського кокусу М. Каптур (Д) провели брифінг для преси за участю третього президента України Віктора Ющенка.

"У проекті резолюції зазначається, що Палата представників США: 1) підтверджує, що політика Сполучених Штатів полягає в тому, щоб Україна перемогла вторгнення [рф] і відновила свої міжнародно визнані кордони 1991 року; 2) вважає, що мир після Перемоги України, має бути забезпечений шляхом інтеграції України до НАТО та інших євроатлантичних інституцій, що відповідає довгостроковій політиці Сполучених Штатів; 3) заявляє, що Сполучені Штати повинні працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб гарантувати а) виплату рф репарацій Україні; б) допомогу світової спільноти у відновлені України; в) притягнення керівництва рф до відповідальності за цю загарбницьку війну; г) відновити справедливість для жертв злочинів, скоєних рф під час її вторгнення", - написала Маркарова.

Вона подякувала партнерам і друзям у Конгресі "за лідерство в консолідації допомоги Україні та двопартійного бачення нашої спільної перемоги!".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА