20:59 27.04.2023

Єрмак обговорив із представниками Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Чехії та Румунії питання гарантій безпеки для України

1 хв читати
Єрмак обговорив із представниками Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Чехії та Румунії питання гарантій безпеки для України

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч у форматі відеоконференції з зовнішньополітичними радниками президентів Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Чехії та Румунії, повідомляє пресслужба президента України.

Під час розмови він наголосив на важливості подальшого руху до єдності позицій країн НАТО щодо членства України в альянсі в контексті майбутнього саміту у Вільнюсі.

"Про це говорить і Формула миру президента Зеленського, і наша офіційна позиція: наша принципова позиція – ми не бачимо альтернативи членству України в НАТО", - наголосив Єрмак.

При цьому він зазначив, що має бути ухвалене важливе рішення про надання Україні дієвих гарантій безпеки до моменту набуття державою членства в НАТО. Ці гарантії безпеки не можуть замінювати або підміняти членство України в НАТО, а слугуватимуть гарантією безпеки України до повноцінного членства в альянсі, яке є безальтернативним.

Єрмак також наголосив на важливості потужного політичного сигналу з боку НАТО щодо чіткого алгоритму наближення України до членства в альянсі.

"Сьогодні завдяки вам, завдяки США та іншим партнерам, єдність, яку ви створили і яка зберігається, є потужною зброєю", - сказав він.

Представники Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Чехії та Румунії, зі свого боку, ще раз підтвердили цілковиту підтримку своїми країнами України та її майбутнього повноцінного членства в НАТО і Європейському Союзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА