12:17 28.04.2023

Програму популяризації української мови розроблено, але не схвалено через відсутність фінансування - Ткаченко

1 хв читати
Програму популяризації української мови розроблено, але не схвалено через відсутність фінансування - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що вже розроблена програма популяризації української мови досі не схвалена через відсутність фінансування.

"Проєкт програми розроблено, він називається "Стратегія популяризації української мови до 2030 року "Сильна мова - успішна держава". Але тут є одне питання - ціна цієї програми 19,6 млрд грн", - сказав Ткаченко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, програма передбачає створення мобільних застосунків, забезпечення функціональної мережі безкоштовних курсів, промоція української мови, сприяння розробці інноваційного продукту, виконаного українською мовою, сприяння створенню конкурентоспроможного культурного продукту на сценах, популяризація української літератури, зокрема за кордоном.

"Це досить велика програма. Зрозуміло, що таких коштів наразі немає. Тому ми рухаємося в тій системі, в якій можемо щось запропонувати, та співпрацюємо фактично на волонтерських засадах щодо промотування всіх цих застосунків, усіх мовних курсів, шукаємо для них додаткові кошти, зокрема і для видання і розповсюдження книжок українською мовою і на території України, і за кордоном. Тобто така програма є, але вона не схвалена через брак фінансування", - підсумував він.

Як повідомлялося, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вважає, що Верховна Рада має сприяти ухваленню державної програми сприяння оволодінню державною мовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА