19:10 28.04.2023

Шмигаль обговорив із президентами Чехії та Словаччини питання економічного та військового співробітництва

2 хв читати
Шмигаль обговорив із президентами Чехії та Словаччини питання економічного та військового співробітництва

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з президентом Чехії Петром Павелом і президентом Словаччини Зузаною Чапутовою, під час якої обговорено питання економічного та військового співробітництва, повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.

"Партнери обговорили перспективи поглиблення воєнної співпраці. Зокрема, можливість навчання українських військових і ремонт техніки на території Словаччини та Чехії", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю.

Шмигаль також закликав посилити санкції проти РФ. Він наголосив, зокрема, на важливості включення санкцій проти атомної галузі країни-агресора до 11-го санкційного пакета ЄС.

"Прем'єр-міністр висловив готовність України допомогти в диверсифікації атомної енергетики Європи. На його думку, європейські країни мають якнайшвидше позбутися залежності від російського ядерного пального і технологій", - наголошується в повідомленні.

Шмигаль висловив вдячність за солідарність у швидкій відбудові України, зокрема за кураторство над партнерськими регіонами.

"Особливо важливим є призначення Чехією спеціального представника з питань відновлення України. Розраховуємо на таке ж рішення з боку Словаччини, адже це покращить нашу взаємодію у відбудові", - заявив прем'єр-міністр.

Також під час зустрічі було обговорено питання створення Спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності вищого політичного керівництва Росії.

Президенти Чехії та Словаччини наголосили на важливості притягнення РФ до відповідальності за воєнні злочини і також підтвердили повну підтримку України.

"Дякую за підтримку й солідарність з Україною та за цей символічний візит до Києва. Словаччина та Чехія є надійними партнерами України на міжнародній арені. Надзвичайно високо це цінуємо. Також вдячний за підтримку нашого євроатлантичного курсу, за військову підтримку та підтримку санкціями. Дякуємо за фінансову допомогу та за прийняття наших біженців", - наголосив прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА