11:31 30.04.2023

Пригожин продовжує спроби переконати російську владу перейти до оборони на сході України - ISW

2 хв читати
Пригожин продовжує спроби переконати російську владу перейти до оборони на сході України - ISW

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує свої спроби переконати Кремль перейти до оборони на сході України, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 29 квітня.

"Пригожин заявив, що український контрнаступ може відбутися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак", - зазначається у звіті.

Він також пригрозив вивести сили ПВК "Вагнер" з Бахмута, якщо російське військове командування не надасть більше боєприпасів. Так, він заявив про те, що найманці продовжуватимуть битися в Бахмуті, але їм потрібно буде "організовано відійти або залишитися і померти", якщо ситуація негайно не покращиться. Пригожин стверджує, що "Вагнеру" потрібно близько 80 000 снарядів на день, тоді як зараз ПВК отримує тільки 800 із 4000 снарядів на день, які він просить наразі.

"Загроза Пригожина піти з Бахмута може також свідчити про те, що Пригожин побоюється, що російські позиції в тилу Бахмута вразливі для контратак", - зазначають аналітики.

Водночас Пригожин стверджує, що "Вагнер" і заступник командувача російськими військами в Україні Сергій Суровікін розробили план "перемелювання" українських військ у Бахмуті, який позбавив Україну ініціативи на полі бою.

"Згадка Пригожиним Суровікіна, ймовірно, є спробою публічно приєднатися до Суровікіна, оскільки прихильність президента Росії Володимира Путіна відходить від начальника російського Генерального штабу генерала армії Валерія Герасимова. Пригожин, ймовірно, намагається відновити доступ до більшої кількості боєприпасів, оскільки Путін знову перетасовує російське військове керівництво таким чином, що це може принести користь Пригожину", - наголошується у звіті.

Російська окупаційна влада і посадові особи прикордонної зони розширили заходи безпеки і посилили фільтрацію, ймовірно, в очікуванні посилення активності українських партизан на підтримку потенційного українського контрнаступу.

Крім того, Міноборони Росії продовжує вживати заходів щодо прискорення процесу призову і унеможливлення ухилення від повісток.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА