12:39 04.05.2023

Суд скасував своє рішення про арешт майна "Укрнафтобуріння"

2 хв читати
Суд скасував своє рішення про арешт майна "Укрнафтобуріння"

Печерський районний суд Києва 3 травня скасував раніше винесене ним рішення про арешт корпоративних прав ПрАТ "Укрнафтобуріння" за клопотанням адвоката компанії.

Згідно з рішенням суду, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", скасовують арешт 44,989% частки Deripon Commercial Ltd (Кіпр) в "Укрнафтобурінні", 22,4996% Ariana Business Limited (Велика Британія), 22,4996% Ares Systems Ltd (Велика Британія) і 10% JKX Ukraine B.V. (Нідерланди).

Постанова слідчого судді не підлягає оскарженню.

Як повідомлялося, на початку квітня 2023 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило, що суд заарештував і передав в управління Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) корпоративні права "Сахалінське"; "Сіріус-1"; "Іст Юроуп Петролеум", оскільки вони протиправно привласнили надра Сахалінського родовища.

Крім того, Печерський районний суд Києва 7 квітня 2023 року заарештував корпоративні права "Укрнафтобуріння", а 11 квітня постановив передати їх в управління АРМА. Зокрема, заарештовано 44,989% частку Deripon Commercial Ltd (Кіпр) в "Укрнафтобурінні", 22,4996% Ariana Business Limited (Велика Британія), 22,4996% Ares Systems Ltd (Велика Британія) і 10% JKX Ukraine B.V. (Нідерланди).

У серпні 2016 року Віталій Хомутиннік повідомив, що володіє компанією Deripon на паритетних засадах з Ігорем Коломойським. 2021 року Павло Фукс також підтвердив наявність частки в "Укрнафтобурінні", але його участь у ній менша, ніж у Коломойського та Хомутинніка.

Кримінальним провадженням встановлено, що службові особи НАК "Надра України", Держгеонадр, ПрАТ "Девон", "Сахалінське", "Сіріус-1", "Укрнафтобуріння" та "Іст Юроуп Петролеум" у період 2000-2023 років внесли зміни до умов низки договорів про спільну діяльність із промислового розроблення Сахалінського газоконденсатного родовища, завдавши шкоди державним інтересам.

"Укрнафтобуріння" заявило, що оскаржить рішення про арешт і передання в управління АРМА корпоративних прав компанії. Керівництво компанії наполягає на повноцінному судовому розгляді для встановлення всіх фактів та ухвалення справедливих і обґрунтованих рішень, вважає ці дії неправомірними і розцінює їх як спробу заволодіти активами приватного бізнесу.

"Укрнафтобуріння" - одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні. З 2010 року розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище (Краснокутський р-н Харківської обл.) із запасами 15 млрд куб. м газу. Валовий видобуток компанії 2020 року становив 725,4 млн куб. м газу і 80,8 тис. тонн нафти і конденсату, 2021-го - 691,3 млн куб. м і 76,6 тис. тонн.

Загалом на Сахалінському родовищі видобуток газу 2020 року становив 844,3 млн куб. м і 86 тис. тонн нафти і конденсату, 2021-го - 789,5 млн куб. м і 80,8 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА