17:36 05.05.2023

МЗС України направило ноту Польщі у зв'язку з блокуванням ПП "Дорогуськ - Ягодин"

2 хв читати
МЗС України направило ноту Польщі у зв'язку з блокуванням ПП "Дорогуськ - Ягодин"

Міністерство закордонних справ України направило польським колегам ноту у зв'язку з акцією протесту польських перевізників, які з 4 травня заблокували рух вантажних автомобілів через найбільший пункт пропуску "Дорогуськ - Ягодин", повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

"Ті скарги й вимоги, які висувають польські перевізники, не актуальні. Ми працюємо на рівних і паритетних умовах із польськими перевізниками, тому не бачимо жодних причин для того, щоб перекривати пункт пропуску", - сказав він.

За словами заступника міністра, у свою чергу віцепрем'єр - очільник Мінвідновлення Олександр Кубраков підготував листа до міністра інфраструктури Польщі Анджея Адамчика.

Як зазначив Деркач із пункту пропуску, електронна черга на ньому до початку протесту налічувала 3,3 тис. транспортних засобів, які мали перетнути кордон за п'ять діб. Наразі черга скорочується у зв'язку з тим, що українські перевізники змушені прямувати в інші пункти пропуску.

Він додав, що наразі невідомо, як вирішиться питання з ПП "Дорогуськ - Ягодин" найближчим часом.

Згідно з даними "Укртрансбезпеки", станом на 5 травня в загальній черзі в пункті пропуску перебувало 2,782 тис. машин, у черзі на ветеринарний контроль - 454. За минулу добу до Польщі змогла з загальної черги виїхати 661 машина, тоді як із ветеринарної - жодної. Система видає очікуваний час стояння в загальній черзі понад 5,5 доби, у ветеринарній – більше ніж 12 діб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА