20:16 05.05.2023

Продовження допомоги США є запорукою успіху України в боротьбі з російською агресією - Зеленський під час зустрічі з делегацією американських конгресменів

2 хв читати
Продовження допомоги США є запорукою успіху України в боротьбі з російською агресією - Зеленський під час зустрічі з делегацією американських конгресменів

Президент України Володимир Зеленський прийняв у п'ятницю в Києві двопартійну делегацію Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки, повідомляє його пресслужба.

До складу делегації ввійшли голова Гельсінкської комісії США Джо Вілсон, конгресмени Стівен Коен і Вікторія Спартц, а також постійний представник Сполучених Штатів при ОБСЄ Майкл Карпентер.

Глава держави наголосив, що такі візити в Україну є потужним сигналом підтримки з боку США України, всього українського народу, що особливо важливо в час, коли держава-агресор відновила масований ракетний терор проти українських міст.

"Ви бачите, що війна точиться не лише на полі бою, а й тут, у столиці. Тож дуже дякуємо за цю зустріч і за цей діалог, за підтримку України", - сказав Зеленський.

Президент окремо подякував представникам Конгресу за потужну двопалатну та двопартійну підтримку нашої держави та комплексну допомогу, яку надають Сполучені Штати Україні в боротьбі за власне майбутнє та майбутнє спільних цінностей - свободи та демократії.

"Ми вдячні за вашу допомогу, лідерство не тільки на полі бою, а й за фінансову підтримку", - констатував він.

Глава держави зазначив, що продовження такої допомоги є запорукою успіху України в боротьбі з російською агресією.

Володимир Зеленський поінформував американську делегацію про ситуацію на передовій. У цьому контексті під час зустрічі було детально обговорено ключові напрями подальшої американської допомоги у сфері безпеки й оборони. Президент окремо розповів про першочергові потреби сил оборони України.

На зустрічі також було порушено питання продовження дії "зернового коридору", ситуації на Запорізькій АЕС, інші важливі теми двостороннього порядку денного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА